Istoric

Directorul Școlii Profesionale or. Criuleni Vasile Iapără

,,Schimbarea este legea vieții: acei ce privesc numai la trecut
   sau la prezent,în mod sigur își vor pierde viitorul !,,
(John F.Kennedy)

Situat în centrul Moldovei, în vecinătatea orașului Dubăsari, pe malul bătrânului Nistru, orașul Criuleni se află într-o regiune de un pitoresc uimitor. În acest loc minunat, la câțiva kilometri din râul Nistru, Școala Profesională din Criuleni pare o oază, o zonă învăluită de verdeață, unde te îmbată mirosul de tei și straturile de flori îți mângâie privirea.

Unitatea de învățământ a fost înființată la 15 august 1974 ca Școală Profesională Tehnică Orășenească nr.10, oferind studii medii de specialitate.În anul 1975, instituția a fost reorganizată în ȘMPT nr.23 sătească, iar în anul 1984-în SPTU-65 din or.Criuleni. Această schimbare nu a influențat profilul școlii și numărul de elevi înmatriculați.În anul 1997, unitatea de învățământ a fost reorganizată în ȘP Polivalentă nr.1, elevii beneficiind de posibilitatea de a susține examenele de BAC.

În anul 2003, în urma reorganizării sectorului de instruire profesională, instituția a fost transformată în Școala Profesională nr.1 din Criuleni, aceasta oferind studii medii de cultură generală și de specialiști, categoriile II-IV. În anul 2012, în urma procesului de optimizare inițiat de Ministerul Educației, ȘP nr.1 și ȘP nr.2 au fost comasate, constituind Școala Profesională din Criuleni: lista de specialități a fost complectată cu cea de Lăcătuș auto, cadrele didactice din ambele școli au format un colectiv, iar infrastructura a revenit școlii de bază.